Boter, Kaas & DJ’s

Door Laura | 13:29

Dancemuziek is met grote namen als Armin van Buuren, Tiësto en Afrojack al lange tijd een belangrijk exportproduct voor Nederland. De clubs worden wereldwijd gedomineerd door Nederlandse DJ’s met hun dance- en housemuziek. Nederland is een heel klein landje dat de muziekwereld wil veroveren. En dat lukt goed, want Nederland is altijd koploper geweest in de dancemuziek. En nog steeds, terwijl je eerder aan Amerika zouden denken. Hier hebben musici geen gehoor kunnen geven aan de markt voor dit soort muziek. In de VS, waar de prachtige muziek van Jazz, Soul en RnB vandaan komt, dansen zij toch op de Nederlandse bliepjes. House is geïntegreerd in de muziek scene en heeft zich tot een culturele beweging gevormd.

 

Nederland wordt ook erkend door de internationale muziek gemeenschap. Revolutionairs worden onze DJ’s genoemd – een prachtig compliment. Afro Jack won een Grammy in 2011 voor zijn remix op een Madonna nummer en Tiësto staat op nummer 1 van hoogst betaalde DJ’s in Forbes Magazine. Als zij zich representeren in het buitenland en vertellen dat zij uit Nederland komen, worden meteen de oren gespitst. Als je uit Nederland komt, moet je wel goed zijn.

 

Maar hoe zijn onze DJ’s zo populair geworden? Is het de Nederlandse nuchterheid?

Onze eigen Don Diablo noemt zichzelf een nerd met een computer, maar in feite is hij een groot internationaal succes. Sinds zijn doorbraak in 2002 in Groot Brittannië, ging hij across the pond naar Amerika waar hij nu bezig is met vele collaboraties. Fedde le Grand begon in zijn eigen geboortestad Utrecht met zijn drive-in show. Nu staat hij voor 40.000 mensen te draaien tijdens ID&T’s dance event Sensation. Nicky Romero begon als afwasser en tegenwoordig is deze 24-jarige DJ uitgegroeid tot een ware legende in de House wereld.

Het is altijd een gouden regel geweest: Als je in Nederland kan draaien, kan je overal draaien. 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*