Buitengewone gerechten van over de hele wereld

Door admin | 8:28

Voor mij is een deel van het plezier van reizen in het buitenland het proeven van de plaatselijke keuken. Bij een wandeling over de lokale markt of het proberen van een snack in een achteraf café, zul je ongetwijfeld ongewone creaties tegenkomen! Dus als je binnenkort op vakantie bent, zoek het avontuur op en verdien het respect van de locals.

Zie hieronder een selectie van buitengewone gerechten van over de hele wereld, continent voor continent…

Azië

Vogelnest soep

Jawel, een vogelnest in je soep. Voor je denkt dat deze soep een krokante mix van twijgjes en bladeren is; hij is gemaakt van het nest van een zwaluw, dat weer gemaakt is van speeksel in plaats van takjes. Deze nesten zijn rijk aan voedingsstoffen en zijn goed voor de gezondheid. Je kunt deze delicatesse waarschijnlijk alleen in China krijgen, maar waarom niet een kop Vogelnest soep vragen als je de volgende keer bij de plaatselijke Chinees bent? Het zou je wellicht verbazen!

birds-nest-soup

Loopt het water je al in de mond?

Europa

Casu Marzu

Dus je dacht dat je alles wel kon behappen uit de Europese keuken? Dit is iets om nog eens over na te denken….

Casu Marzu is een traditionele kaas uit Sardinië (Italië). Deze kaas is het thuis van levende insectenlarven… dat klopt…. er zitten insecten in deze kaas! De insecten zijn bewust toegevoegd aan deze kaas om het niveau van de gisting zo dicht mogelijk naar het punt van ontbinding te brengen. Hierdoor krijgt de kaas een unieke pikante smaak. Deze kaas werd zelfs schadelijk verklaard door de EU als gevolg van zijn potentiële vernietigende effect op de spijsvertering! Echter, enkele ontevreden Sardiniërs blijven de kaas kopen en verkopen op de zwarte markt.

Italian-cheese

Stukje insectenkaas? Iemand?

Noord Amerika

Tacos Sesos

Hmmm, tacos, klinkt lekker nietwaar? Zeker als je niet vooraf weet dat Sesos staat voor koeienhersens. Deze smaakvolle tacos worden door heel Mexico gegeten en zijn verkrijgbaar bij straatverkopers, maar ook in restaurants. Je weet het nooit, maar misschien als je er veel van eet is het bevorderend voor je eigen hersens.

tacos-sesos

Ziet er best smakelijk uit, of niet?

Australazië

Emoe

Voor de volgende sensatie gaan we “downunder”… Wat denk je van een emoe burger? In Australië vind je emoe vlees in elke supermarkt. Dit vlees is erg populair bij de gezondheidbewuste eters, omdat het gezien wordt als een goed alternatief voor rood vlees. Het bevat namelijk veel minder cholesterol, vet en calorieën.

emu

Wil je MIJ opeten?!

Zuid Amerika

Cavia

Cavia’s zijn niet alleen schattige huisdieren voor kinderen; ze zijn ook een heerlijke maaltijd! In Peru, de geboorteplaats van dit knaagdier, is de cavia een belangrijke bron van eiwitten. Peruanen verbruiken ongeveer 65 miljoen cavia’s per jaar. De diner-ervaring omhelst het met twee handen plukken van vlees van het knokige karkas, terwijl het hoofd je aanstaart vanaf je bord!

guinea-pig-and-chips

Cavia met patat, iemand??

Afrika

Woestijnsprinkhanen

Algerijnen besloten om deze beestjes in hun dieet op te nemen nadat hun gewassen meerdere malen waren opgegeten door dezelfde sprinkhanen. Om ze eetbaar te maken worden de sprinkhanen geweekt in zoutwater en vervolgens geroosterd in de zon. Het zijn waardevolle bronnen van eiwitten, maar kunnen ook als tussendoortje gegeten worden.

desert-locust

Pak me dan, als je kan

En zo zijn we aan het einde gekomen van deze culinaire reis rond de wereld. Hopelijk heb je genoten van deze reis en is je eetlust niet bedorven. Heeft iemand al één van deze gerechten geprobeerd of misschien zelfs iets vreemders? Laat het ons weten…

 
  • geplaatst door james | 22 juni 2010, 10:24,

    this blog is sick

     

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*