Recessie en Superhelden

Door marketingnl | 14:01

 

De term superhero werd in 1938 voor het eerst gebruikt, met het uitkomen van Action Comics, deel 1. Al snel verspreidde het zich en werd het een wereldwijd bekend fenomeen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam de ontwikkeling van de superhelden explosief op gang. Na de welbekende Superman creëerde de stripproducent DC de helden: Batman, Wonder Woman, Hawkman, Green Lantern en het eerste superhelden team Justice Society of America. Vanwege de dreiging van de oorlog was er behoefte aan simpele verhalen waarin het goede het kwaad overwon. Sommige nieuwe superhelden werden zelfs speciaal gecreëerd voor verhalen over de oorlog, zoals Captain America.

De eerste Superman film uit 1978 wordt gezien als de eerste moderne superheldenfilm. In 1989 verscheen de eerste Batman film. Beide films kregen een serie vervolgen, maar deze werden helaas minder goed ontvangen. Daarom werd de productie tijdelijk stopgezet.

Later werd het genre opnieuw aangewakkerd. Dankzij het succes van de film Blade in 1998, kregen filmmaatschappijen weer interesse in grote superhelden films. De toegenomen kwaliteit van computeranimatie maakte het ook steeds meer mogelijk om superhelden te realiseren. Stripverfilming werd hierdoor ook steeds gemakkelijker. Zo kreeg Spider Man en de X-men een ware identiteit.

Wat opmerkelijk is in de geschiedenis van dit genre, is dat in tijden van nood superhelden films het meest worden aangeprezen. Er is een figuur nodig die de wereld beschermt, als het ware tegen zichzelf.

Kijk maar naar de recessie die begon in 2007. In dat jaar werd Spider Man 3 uitgebracht en de eerste film van de Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer. In 2008 kwam de eerste Iron Man, daarna  werd The Incredible Hulk opnieuw uitgebracht, gevolgd door de nieuwe Batman met The Dark Knight en was Hellboy ook weer te zien in zijn tweede film.

 

Gedurende deze drukke en onzekere tijden kunnen we gelukkig nog altijd op eën ding rekenen

Er is vast een superhero ergens.

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*