Trouwen in Amsterdam

Door Inge | 15:50

De belangrijkste dag van je leven komt eraan.. Je gaat trouwen! Wanneer jij en je geliefde een datum hebben gekozen kan het plannen en regelen beginnen. De zoektocht naar de lekkerste bruidstaart is geopend! Trommel al je vriendinnen, zussen, tantes, moeders, oma’s.. iedereen op om je te helpen, want de perfecte bruidsjurk wacht op je..

Het organiseren van een bruiloft is ontzettend leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Aanstaande bruidsparen beginnen vaak al meer dan een jaar van tevoren met het regelen van deze feestelijke dag. Een van de belangrijkste zaken voor het organiseren van een bruiloft is het vinden van een geschikte trouwlocatie. Je kunt trouwen op het gemeentehuis of in een café, maar tegenwoordig is dat niet meer genoeg om origineel te zijn. Wil je trouwen op een écht speciale locatie, dan kun je het best zo vroeg mogelijk je favoriete locatie reserveren.

Onze Amsterdamse NH Wedding Planner Charissa Tromp heeft jarenlange ervaring in het vinden van de perfecte trouwlocatie en geeft advies! Ze deelt met ons haar top 3 van beste trouwlocaties in onze karakteristieke hoofdstad Amsterdam:

1.       Het Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het historische Koninklijk Instituut voor de Tropen is een prachtige historische locatie aan de rand van het Oosterpark in Amsterdam. Met zijn 6 klassiek ingerichte feestzalen compleet met kroonluchters, marmeren vloeren en gouden decoraties waan je je in de rijke Gouden Eeuw waarin onze hoofdstad floreerde. De zalen en ruimtes van het Koninklijk Instituut voor de Tropen zijn zowel apart als in combinatie te gebruiken, dus je kunt je bruiloft zo groot maken als je zelf wilt. Daarnaast ben je vrij om te kiezen voor een specifieke zaal om de feestelijkheden te vieren, of om bijvoorbeeld de huwelijksvoltrekking, de receptie en het diner allemaal in een andere zaal te organiseren.

Ideaal aan deze locatie is de achthoekige Marmeren Hal, welke centraal ligt ten opzichte van alle overige zalen en zeer geschikt is voor een receptie of feest.

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is gelegen aan de Mauritskade en heeft een eigen aanlegsteiger, dus mocht je van een stukje varen houden, dan is dat hier zeker mogelijk! Wil je er echt een compleet feest van maken en je gasten de mogelijkheid geven om te feesten tot in de late uurtjes? Dan is het ook mogelijk om te blijven overnachten in het bijgelegen hotel NH Tropen.

2.       NH Barbizon Palace – St. Olofskapel

Het vijfsterren NH Barbizon Palace hotel dat midden in hartje Amsterdam ligt, is met zijn karakteristieke St. Olofskapel een populaire trouwlocatie waar jaarlijks veel huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden.

De St. Olofskapel behoort tot een van de meest historische gebouwen van Amsterdam en kan tot wel 300 gasten ontvangen voor jouw feestavond of receptie. Door de centrale ligging, op steenworp afstand van het Centraal Station, is het een locatie die voor jouw gasten perfect met het openbaar vervoer bereikbaar is. Ook NH Barbizon Palace beschikt over een eigen aanlegsteiger, dus een romantische rondvaart over de charmante grachten van Amsterdam is iets wat je hier aan jouw bruiloft toe kunt voegen.

3.            NH Grand Hotel Krasnapolsky – Wintertuin

Het NH Grand Hotel Krasnapolsky op de dam staat het meest bekend om zijn historische Wintertuin als locatie voor onvergetelijke feesten. De klassieke decoraties en de inval van het daglicht door de karakteristieke koepel  zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. Wil je toch liever buiten trouwen? Dan geeft NH Grand Hotel Krasnapolsky de mogelijkheid om in het levendige Amsterdam buiten te trouwen, zonder last te hebben van de drukte van de stad.  Het sfeervolle terras in de zomertuin van NH Grand Hotel Krasnapolsky leent zich dan ook goed voor een diner of receptie.

Daarnaast is het NH Grand Hotel Krasnapolsky een perfecte locatie voor een volledig verzorgde bruiloft. Wist je dat het hotel zelfs een huisbloemist heeft en dat ook de bruidstaart helemaal naar jouw wensen op maat gemaakt kan worden in de patisserie van het hotel? Zelfs champagnetorens, chocoladefonteinen en ijssculpturen zijn niet te gek en kunnen allemaal door de het personeel van het hotel verzorgd worden. Ook bij NH Grand Hotel Krasnapolsky is het mogelijk om vanaf een privé aanlegsteiger een rondvaart te maken en de schoonheid van Amsterdam te bewonderen vanaf het water.

 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*