Over innovatief design gesproken..

Door Laura | 13:42

nhow Milano heeft een ware revolutie meegemaakt dankzij het project van Karim Rashid, een internationaal bekende designer die de hotelbar in een nieuw jasje stak. In het hart  van nhow Milano – designhotel van NH Hoteles Groep – vond een exclusieve restyling plaats; een fusie van kunst en vormgeving, op een uitgesproken plaats waar opvallende innovatie en evolutie voortdurend ademen. De designer die het hotelinterieur van nhow Berlin ontwierp, trekt zijn stijlvolle lijnen en kleuren door naar Milaan.

 

‘Na vele nachten te hebben doorgebracht in nhow Milano, vond ik het interessant om de bar subtiel te veranderen. De bar waar ik talloze vergaderingen, cappuccino’s, interviews en glazen wijn heb genuttigd’, vertelt Karim Rashid. ‘Ik wilde een gevoel van positieve energie creëren door de inrichting van de bar te laten inspireren door mijn nieuwe ontwerpen uit Spanje, Portugal en Italië. Ik voegde nieuwe werken toe die een gevoel van connectiviteit brachten. Deze zijn leidend voor ontmoetingen, deals maken, boeien en flirten, met kleuren, vormen en materialen die over het digitale tijdperk spreken. Hierdoor werd de bar een microkosmos, een wereldwijd kruispunt voor de mens.’

‘nhow Milano heeft een consistent thema van oranje in de hotelbranding’, legt Rashid uit. ‘Ik heb er voor gekozen dit thema in de bar te laten terugkomen door gebruik te maken van een minimaal  kleurenschema van wit – oranje – chroom – goud en subtiele accenten van fel groen. Dit komt terug in de Axo Light ‘Nafir’ lampen in wit/goud, de Casamania ‘Kant’ barkrukken in oranje en de Redi ‘Kat’ stoelen in fel groen. Het Nafir lamp-ontwerp symboliseert een trompet, de Kant barkrukken zijn vervaardigd van gerecycled gehard polypropyleen en ontstonden door inspiratie uit de woorden van deze filosoof, die de lijnen tussen kunst en natuur vervaagt. De ‘Tak’ tafels van Redi zijn aangepast met unieke grafische ontwerpen, bedrukt dankzij de digitale technologie van HP. Om de illustraties en het kleurenschema in de gehele ruimte door te trekken, heeft HP op maat gemaakte films ontworpen voor de barspiegels.

Een schitterende en innovatieve sfeer onderscheidt de nhow Bar als de ideale omgeving voor een internationale klantenkring, waar creativiteit en kwaliteit samenkomen. De bar biedt tevens een selectie van gerechten die op elk moment van de dag kunnen worden genuttigd: van ontbijt tot een snelle, maar toch lekkere lunch of diner.

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kijk op http://bit.ly/14BmRng 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*