Urban Jungle

Door Laura | 13:57

De mens definieert zichzelf door zijn aanpassingsvermogen. Wij zijn het enige soort dat zich vestigt in alle uithoeken van de wereld. Wij zijn bestand tegen elk klimaat en elk oppervlakte.

Sinds de 20ste eeuw zijn de steden niet gestopt met groeien. Het leven op boerderijen en in kleine dorpjes is vervangen door een omgeving van beton en neonlichten. Onze voeten bevinden zich vaak op stedelijke grond. En in plaats van de oudhollandse klompen, zijn hoge hakken en sneakers nu te vinden in een ieders kast.

Nederland heeft vaak het gevecht met water overwonnen. Hoe bijzonder is het dat wij Nederlanders, het water elke dag verslaan?! Met steden en dorpen onder waterniveau en dijken toren hoog, is ons bebouwde landschap best bijzonder.

Als je aan Amsterdam denkt, denk je vaak aan drugs en The Red Light District. Maar Amsterdam is voornamelijk ook mooi. Met weerzinwekkende architectuur en monumenten ademt de stad een rijkdom aan cultuur. Onze hoofdstad heeft meer dan 150 grachten. De 17e-eeuwse grachtengordel met de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, is zelfs op 1 augustus 2010 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

Uitzicht op het Museaumplein – foto met dank aan I amsterdam

Het vorstelijke huis van onze Koning en Koningin is te vinden in de stad Den Haag. Deze artistieke stad bruist niet alleen van studenten, maar huisvest ook diverse belangrijke overheidsinstanties.  Soms politiek-Den Haag genoemd, zetelt het parlement in het Binnenhof – een gebouwencomplex en UNESCO-monument en houdt onze minister-president kantoor in het Torentje. Daarnaast zijn belangrijke buitenlandse ambassades en consulaten in Den Haag gevestigd. Het is moeilijk om niet te genieten van een stad als deze, vooral in de zomer, wanneer er veel openlucht exposities zijn en het rijke uitgaansleven op haar hoogtepunt is.

Rotterdam is vooral bekend om zijn haven, de grootste haven van Europa die meerdere malen is bekroond als Beste Haven van de wereld. Rotterdam is ook bekend om zijn skyline. In de Tweede Wereldoorlog zijn grote delen verwoest door de bombardementen. De stad heeft zichzelf herrezen. Dit keer niet in zijn oude glorie, maar in een innovatieve en moderne stijl. De vele in glas en staal uitgevoerde hoogbouwwerken geven deze stad zijn bijnaam: Manhattan bij de Maas.

De meest zuidelijke stad van Nederland is zonder twijfel Maastricht. Wat deze stad zo bijzonder maakt, is dat het op loopafstand is van zowel Duitsland als België. De middeleeuwse architectuur en de magnifieke ambiance zorgen voor een relaxte sfeer in de stad. En de vlaaien.. WAUW! Een echte Limburgse vlaai is niet te vergelijken met andere soorten cake of taart.

Utrecht is een van de oudste steden van Nederland, gesticht door de Romeinen. Met dominante middeleeuwse karakteristieken, , is de stad rijk aan geschiedenis, terwijl het centrum met een wirwar aan straten een doolhof is om tijdloos doorheen te dwalen. En dit allemaal onder toezicht van de Dom, een toren die meer dan 100 meter boven de stad uitsteekt.

Uitzicht vanuit de Domtoren – foto met dank aan VVV Utrecht

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*