De culinaire hoofdstad van Spanje: San Sebastian

Door Inge | 15:15

Eén van de favoriete bestemmingen van NH Hotels is San Sebastian in Spanje, ook wel de culinaire hoofdstad van Spanje genoemd.  Deze naam heeft de stad niet voor niets, hier zijn namelijk de meeste Michelin sterren per vierkante meter ter wereld te vinden! Wanneer je deze bruisende stad bezoekt, moet je zeker de lokale ‘pinchos’ eens proberen. Dit zijn kleine hapjes voor tijdens het borrelen die zijn afgeleid van de Spaanse tapas cultuur. Pinchos zijn gemaakt van een dun gesneden brood met vis, vlees, kaas of groenten. Deze kleine tapas hapjes komen van het Spaanse werkwoord ‘tapar’, wat ‘bedekken’ betekent. Wanneer je vroeger  een drankje in de bar bestelde, kreeg je een stukje chorizo worst op je glas om te zorgen dat hier geen vliegen in kwamen. In San Sebastian bestaat een echte pinchos cultuur, waarbij het een gewoonte is om bij iedere pincho-bar een drankje en één of twee pinchos te bestellen en zo van bar naar bar te gaan. Wij stelden voor jou een culinaire tour samen met pinchos barretjes die je niet mag missen!

Bar Goiz-Argi,   Calle Bar Goiz-Argi,Fermin Calbeton 4, 20003 San Sebastian

Deze traditionele bar wordt vaak genoemd in de stedengidsen als een must do in San Sebastian. De specialiteiten van Bar Goiz-Argi zijn de bruchetta de Gamba’s en bruchetta Mari Juli (met zalm en ansjovis). Eenvoudige gerechten, maar zeer smaakvol en zeker de moeite waard om te proeven!

 

Gandarias, C/ 31 de Agosta, 23, 20003 San Sebastian

In deze pinchos-bar komen zowel toeristen als lokale bewoners graag voor een drankje en een hapje. Gelegen in het oude centrum van San Sebastian, is dit de ideale plek om de sfeer van de stad te proeven. Als je een vleesliefhebber bent, moet je hier zeker de Gandarias Sirloin eens proeven! Dit pinchos gerecht met entrecote is namelijk de specialiteit waar Gandarias bekend om staat.

Borda Berri, Fermin Calbeton 12, 20003 San Sebastian

Net zoals de andere bars heeft Borda Berri een gevarieerd aanbod aan pinchos. Daarnaast staat deze bar bekend om haar rijstgerechten. Een echte aanrader is de ‘Arroz Bomba’, een speciale rijstsoort die in veel Spaanse gerechten gebruikt wordt. Ook de risotto met lokale Idiazabal schapenkaas is verrukkelijk.

La Viña, C/ 31 De Agosto #3, 20003 San Sebastian

Voor het dessert moet je naar La Viña gaan. Deze traditionele pinchos-bar staat bekend om haar overheerlijke cheese cake. Dit maakt het de perfecte plek om een gezellige avond af te sluiten.

Ben jij wel toe aan een weekendje weg en wil jij de sfeer van San Sebastian proeven? Boek hier jouw culinaire stedentrip en verblijf bij NH Hotel Aranzazu, ons 4-sterrenhotel aan de rand van de stad en op vijf minuten lopen van het strand!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*