De geheimen achter de unieke ‘dining experience’ bij Ristorante Sogno

Door Inge | 16:36

De geheimen achter de unieke ‘dining experience’ bij Ristorante Sogno

In gesprek met Marco Spina, Restaurantmanager van Ristorante Sogno in NH Amsterdam Centre 

Restaurantmanager Marco Spina, geboren en getogen in Apulië, San Nicandro Garganico (Zuidoost-Italië), heeft de passie voor koken met de paplepel ingegoten gekregen. Van zijn moeder leerde hij gezonde, lekkere en simpele gerechten bereiden met als hoofdingrediënt olijven (olijfolie). Van jongs af aan werkte hij al in diverse restaurants in Italië, Parijs en Amsterdam. Marco is inmiddels 10 jaar de restaurantmanager van Restaurant Sogno en deelt nog steeds elke dag met veel plezier zijn passie voor gezond, eerlijk en lekker eten met zijn gasten.

Restaurantmanager Ristorante Sogno

Wat maakt Ristorante Sogno zo speciaal?

Het uitmuntende gastheerschap van een gepassioneerde kenner en vakman als Marco is iets wat dineren bij Ristorante Sogno tot een ware beleving maakt. Maar daarnaast draait het natuurlijk voornamelijk om de gerechten.

‘Een van de factoren die ervoor zorgen dat gasten bij ons komen dineren en terugkomen is dat de specialiteiten van onze menukaart zijn gebaseerd op gerechten uit Noord- en Zuid Italië. Elk individueel gerecht is een pareltje. Daarnaast veranderen we de menu kaart elke drie maanden om de gasten steeds met iets nieuws te verrassen en ervoor te zorgen dat zij steeds terugkomen om de nieuwe gerechten te proberen.’

Het meest uitdagende aspect van het creëren van een complete beleving voor de gast is het werken met verschillende eet-culturen. Nederlandse gasten houden van andere smaken en gerechten dan de Italianen. Daarom moeten Marco en zijn chef hun menukaart aanpassen aan de Nederlandse eet-cultuur en gerechten maken die door Nederlanders worden gewaardeerd.

Het meest bevredigende aan zijn baan vindt Marco het werken met zo’n groot en professioneel bedrijf als NH Hoteles. De hotelketen en zijn medewerkers inspireren hem en motiveren hem tijdens zijn werk bij Ristorante Sogno in NH Amsterdam Centre.

Wat is de specialiteit van Ristorante Sogno?

Normaal gesproken is de specialiteit van een restaurant een gerecht, maar volgens Marco is dat bij Ristorante Sogno niet het geval. Hij ziet zijn personeel als de specialiteit van het restaurant. Door hun gastvrije service, hun Italiaanse achtergrond en kennis van de Italiaanse keuken maken zij het plaatje van de ‘dining experience’ compleet.

Bij het NH Amsterdam Centre draait het allemaal om de combinatie van service en sfeer. De toewijding  en motivatie die het personeel uitdraagt om het hotel naar het hoogste niveau te brengen, is wat elk van hen een echte NH Ambassadeur maakt. ‘Onze general manager, Tim Lebbink, doet er alles aan om een hoog serviceniveau en een fijne sfeer naar onze hotelgasten uit te dragen. Het oog voor detail en het stapje extra dat we graag doen voor onze gasten, is vaak de reden voor mensen om te kiezen voor NH Amsterdam Centre’ zegt Marco.

Wanneer je een blik werpt in het gastenboek van Ristorante Sogno, kun je daarin terug zien hoe zeer de service en kwaliteit van het restaurant worden gewaardeerd.

–       ‘Geweldig! Een echt Italiaanse restaurant met alle Italiaanse kwaliteiten: het eten, de service en de echte authentieke Italiaanse sfeer. De baas (Marco) houdt altijd zijn gasten in de gaten en zorgt dat zij het naar hun zin hebben.’

–       Als je blij wil worden van Italiaans eten ga dan naar Sogno. Iedere hap is een feestje van heerlijke verrassende smaak sensaties. Verwacht geen pizza of spaghetti bolgonese want dit is een echt restaurant en geen vreetschuur. Een mooie wijnkaart maar de huiswijn is ook erg lekker. Erg vriendelijk en bekwaam personeel. Sogno ’n dikke 10’

–       ‘Wij zijn fan van Sogno!!’

Maar nu een wat persoonlijkere vraag. Marco, wat trekt jou het meest in Amsterdam?

‘Het weer natuurlijk! Haha nee grapje.. Je kunt niet alles hebben. De reden dat ik zo van Amsterdam houd is dat elke persoon hier vrij is om te doen wat hij of zij wil. Dat bewonder ik aan deze stad. Daarnaast is het een stressvrije stad met prachtige karakteristieke kanalen

Het is één grote smeltkroes van culturen en leefstijlen die, ondanks hun verschillen, perfect samengaan. Het wederzijdse respect dat iedereen hier voor elkaar heeft vind ik een goede kwaliteit van Amsterdam. Ik wil hier mijn hele leven blijven wonen!’

Wat zijn voor jou de verborgen schatten van Amsterdam?

Ik zou uren en uren kunnen praten over de prachtige parken, de spectaculaire architectuur en de vredige kanalen, maar mijn meest favoriete schat van allemaal heb ik hier in deze geweldige stad gevonden, mijn Nederlandse vriendin.

Is er een specifiek jaarlijks evenement dat je nooit wilt missen?

Ja, Koninginnedag (nu Koningsdag red.) natuurlijk! Voorheen was dat altijd tegelijk met mijn verjaardag op 30 april. Iedereen heeft die dag vrij en is van top tot teen oranje gekleed. Deze nationale feestdag verenigt alle Nederlanders, geweldig! In elke straat en achtertuin is er wel een feestje. Omdat het op dezelfde dag als mijn verjaardag was, genoot ik altijd extra van elk feestje.

Kijk voor meer informatie over Marco Spina en Ristorante Sogno in NH Amsterdam Centre op http://www.ristorantesogno.nl/nl/

 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*