De lekkerste pannenkoeken van Mathilde

Door Inge | 13:05

Wist je dat Grand Café Mathilde in NH Grand Hotel Krasnapolsky vernoemd is naar de schoonzus van Wilhelm  Krasnapolsky: Mathilde? Mathilde Volmer is samen met haar twee zussen als kokkin begonnen in Café Krasnapolsky. Het café wilde zich onderscheiden ten opzichte van de andere koffiehuizen door in een huiselijke omgeving eenvoudige, maar voedzame maaltijden tegen een betaalbare prijs te serveren. Dit bleek een groot succes te zijn. Het café stond bekend om zijn steaks, stoofschotels en pannenkoeken. Vooral de pannenkoeken van Mathilde met krokante krullen waren beroemd in Amsterdam en omstreken. ‘Geen heerlijker pannenkoeken dan die van Krasnapolsky’s schoonzuster Mathilde Volmer’  zo ging het verhaal eind 19e eeuw. Per dag bakten de drie zussen meer dan 200 pannenkoeken.

Bak de heerlijke pannenkoeken van Mathilde thuis. Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 1 liter melk
  • 500 gr. bloem
  • 6 eieren
  • 50 gr. suiker
  • 10 gr. zout (1 theelepeltje)
  • 250 gr. slaolie

 

Bereidingswijze:

Roer met een garde de melk en de bloem glad. Voeg vervolgens de suiker, eieren en het zout toe en klop nog enkele minuten flink door totdat het geheel zich goed met het beslag heeft vermengd.

Verhit de koekenpan met 60 cc slaolie tot circa 100°C. Schep met een volle soeplepel het beslag in de pan en bak de onderkant mooi bruin. Til vervolgens met een palet- of pannenkoekmes de koek op en schud de pan licht heen en weer, zodat het vloeibare beslag in de pan druipt en zich vormen tot kleine krullen. Keer nu de koek om en bak de pannenkoek nog 5 tot 7 minuten gaar in een hete oven. Serveer de pannenkoek op een warm geserveerd bord met de krokante krullen naar boven.

Tip:

Geef een persoonlijke draai aan de pannenkoek door deze te serveren met verschillende soorten jams, honing, stroop, poedersuiker, kaneel of gember. Ook is het lekker om banaan of appel aan de pannenkoek toe te voegen.

Natuurlijk kun je ook nu nog genieten van de originele Krasnapolsky pannenkoek in Grand Café Mathilde. http://bit.ly/196TFH6

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*