Luca Molteni, chef-kok van Atelier di Cucina Creativa in nhow Milano

Door Inge | 14:38

Maak kennis met Luca Molteni, executive chef van het bijzondere restaurant Atelier di Cucina Creativa in nhow Milano. Al 14 jaar lang werkt Luca voor de NH Hotel Group, waarbij hij ervaring heeft opgedaan in allerlei verschillende landen. Deze ervaring gebruikt hij om creatieve en innovatieve gerechten te bereiden, waarmee hij zijn gasten in nhow Milano dagelijks verrast. Wij vroegen hem waar zijn passie voor koken en wat hem inspireert bij het maken van zijn bijzondere gerechten.

Luca Molteni, chef-kok van Atelier di Cucina Creativa in nhow Milano

Luca, je werkt nu al 14 jaar voor de NH Hotel Group, kun je ons iets meer vertellen over je carrière als chef-kok? 

Na mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan door zowel in Italië als in Londen, Zwitserland en Amsterdam te werken in 5-sterren hotels en restaurants. Ik heb met veel verschillende chefs gewerkt die allen veel invloed hebben gehad op mijn kookstijl. Zo heb ik in Frankrijk  de verschillende klassieke kooktechnieken geleerd. In Londen heb ik geleerd om met nieuwe ingrediënten te werken en op basis hiervan gerechten te bedenken, zo leerde ik bijvoorbeeld passievrucht en waterkers in mijn gerechten te gebruiken. Ook heb ik in Londen geleerd om tempura en sushi te maken. Van de chefs met wie ik heb samengewerkt in Amsterdam leerde ik innovatieve bereidingswijzen te gebruiken in de keuken. Vacuüm koken en slow-cooking waren beiden nieuw voor mij. Door te werken in deze verschillende (eet)culturen en kookstijlen kreeg ik de kans om te experimenteren met het mixen hiervan, wat ik nu nog steeds dagelijks doe in Atelier di Cucina Creativa.

En hoe ben je bij nhow Milano terecht gekomen?

Aan het eind van de jaren ‘90 werd ik benoemd tot Chef van het voormalige Jolly Hotel in Genève, wat nu deel uit maakt van de NH Hotel Group. Hier ontdekte ik mijn passie voor Europese gerechten en vooral die van Milaan. Dit is voor mij de reden geweest om in Milaan te gaan werken en het is een geweldige ervaring om deel uit te maken van het bijzondere nhow Milano! Iedere dag is weer een nieuwe uitdaging en ik haal veel voldoening uit mijn werk om door met mijn kookstijl de gasten te verrassen.

 

Hoe zou jij de keuken van nhow Milano omschrijven? Wat maakt Atelier di Cucina Creativa uniek ten opzichte van de andere restaurants?

Mijn kookstijl is gebaseerd op de klassieke Franse, Italiaanse en internationale keuken. In Atelier di Cucina Creativa serveren we traditionele gerechten vertaald naar een moderne en creatieve kookstijl. Met mijn gerechten wil ik de gasten een extra beleving geven tijdens het diner door aan een gerecht een creatieve ‘touch’ toe te voegen en er een speciaal gerecht van te maken.

Wat inspireert jou bij het maken van je karakteristieke, creatieve en innovatieve gerechten?

Voor mijn gerechten heb ik veel inspiratie opgedaan tijdens het reizen. Je proeft de verschillende  invloeden van traditionele keukens. Toch zijn de gerechten niet traditioneel, ik ben steeds op zoek naar nieuwe kooktechnieken en smaakcombinaties. Op het gebied van koken zijn er continu nieuwe trends en ontwikkelingen. In mijn gerechten zoek ik naar de balans tussen innovatieve combinaties met rauwe Italiaanse producten. Het bord moet er ook aantrekkelijk uitzien, het oog wil ook wat! Daarom serveer ik mijn borden met veel kleur, verschillende texturen en smaken. Nog steeds doe ik iedere dag inspiratie op en leer ik weer iets nieuws over verschillende kookstijlen en producten.

Waar ben je te vinden als je niet in de keuken bent?

Ik houd van koken, maar ik houd er ook erg van als iemand lekker voor mij kookt! Een andere hobby van me is muziek, vooral live muziek vind ik geweldig. Als ik terug kon in de tijd, dan had ik graag gitaar of saxofoon willen leren spelen. Daarnaast houd ik veel van sport, ik ben een groot fan van basketbal. Toen ik klein was speelde ik veel basketbal, nu support ik alleen nog mijn favoriete team: Forza Cantù!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*