Recept van onze sterren chef

Door Laura | 13:33

Geniet nu van een Caesar Salad op sterrenniveau. Onze chef kok Chris Naylor van NH Restaurant Vermeer deelt zijn koksgeheim van dit heerlijke zomerse gerecht met jou. Geniet nu met vier personen van deze frisse  salade.

Stap één – Dressing

  • 500 gram Helmann´s mayonaise
  • 45   gram Geraspte Parmezaanse kaas
  • 10   gram Worcestershire saus
  • 5     gram Tabasco
  • 20   gram Geperste knoflook
  • 20   gram Ansjovisfilets uit blik
  • 50   gram Rode wijnazijn
  • 70   gram Water
  • Zout en peper

 

Werkwijze

Voeg de knoflook, ansjovis, tabasco, Worcestershire saus en rode wijnazijn samen en doe het in de blender. Na het pureren wordt de 500 gram mayonaise samen met het water erdoor gemixt. Doe tenslotte de Parmezaanse kaas er bij! Later kun je het op smaak brengen met zout en peper.

 

 

Stap twee – Salade

  • 2             kroppen Romaine sla
  • 20           Croutons gebakken in olijfolie
  • 16           Ansjovisfilets uit blik
  • 20 gram  Parmezaanse kaaskrullen
  • 10 eetl.   Caesar dressing
  • Gemalen zwarte peper

 

Werkwijze

Snijd de sla in repen van 5cm en was deze in ijswater. Laat de salade uitlekken en droog het in een  sla centrifuge of dep het droog tussen een schone theedoek. Meng de salade voorzichtig met de dressing en schep het op een serveerschaal. Garneer met de Parmezaanse kaaskrullen en voeg de ansjovis, croutons en zwarte peper toe.

 

 

Et voilà! Je hebt een heerlijk gerecht voor bijvoorbeeld bij de BBQ!

Veel kookplezier.

 
  • geplaatst door Amy | 16 augustus 2013, 13:59,

    Ik ben de laatste tijd veel met Caesar Salad’s aan het experimenteren. Ga deze ook zeker uitproberen. Misschien volgende week, dan krijg ik weer wat gasten.

     

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*