Room Apetit: een culinaire ervaring in je hotelkamer

Door Inge | 14:00

Genieten van heerlijke culinaire gerechten, zonder daarvoor je hotelkamer uit te hoeven? Met trots introduceren wij de compleet vernieuwde roomservice ‘Room Apetit’. Het nieuwe concept biedt een gezonde en innovatieve ervaring op culinair gebied, om van te genieten in het comfort van je hotelkamer. Drie van onze NH chef-koks uit verschillende landen ontwikkelden een speciaal gerecht voor op de roomservice kaart. Eén van deze chefs is de Nederlandse chef-kok Jeroen Groot, van NH Conference Center Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Hij bedacht de ‘Crazy Sandwich’, een gezonde sandwich met de smaak van Spanje. Wij vroegen hem hoe hij tot dit gerecht is gekomen en wat hem inspireerde.

De nieuwe ‘Room Apetit’ room service menukaart

Wat is nieuw?

De nieuwe ‘Room Apetit’ kaart is gebaseerd op de meest populaire gerechten uit onze NH hotels. Daarnaast staan op de roomservice kaart ook drie nieuwe gerechten. De NH chef-koks hebben zich speciaal voor deze gerechten laten inspireren door de smaken van drie regio’s. De versheid, kwaliteit en originaliteit van de gerechten en de presentatie hiervan maakt ‘Room Apetit’ bijzonder.

–       De Mediterranean Gourmetburger; een overheerlijke burger van 100% rundvlees met gegrilde courgette, tomaat en kaas geserveerd met friet en een speciale NH hamburgersaus.

–       De Celebrity Salad; een vitamine explosie in een salade met de keuze uit verschillende groenten en sla soorten, zodat de salade is aan te passen naar eigen smaak. Daarnaast kan gekozen worden om vlees, vis, kip of kaas aan de salade toe te voegen en kun je zelf een dressing kiezen.

–       The Crazy Sanwich; getoast brood met gegrilde rode paprika, courgette en kipfilet met daarop spinazie gemarineerd in chili-dressing. Geserveerd met friet en saffraan mayonaise en geroosterde rode paprika mayonaise.

Jeroen, jij bent chef-kok bij NH Conference Center Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en kreeg de kans om een gerecht te maken voor de nieuwe ‘Room Apetit’ kaart. Wat inspireerde je om dit gerecht te maken?

“Het gerecht moest in mijn ogen een link met Spanje hebben, zodat het aansluit bij de Spaanse achtergrond van NH Hoteles. Daarom ben ik op de kruiden en specerijen saffraan, rode paprika en Spaanse peper uitgekomen om als smaakmakers in het gerecht te gebruiken. Daarnaast wilde ik ook vooral een gezond gerecht maken door diverse groentes te gebruiken, omdat de gast hier veel waarde aan hecht.”

En hoe heb je toen met deze ingrediënten dit gerecht ontwikkeld?

“De uitdaging om dit tot een bijzonder gerecht te maken dat wereldwijd geserveerd kan worden, was om alle vijf de smaaksoorten (zoet, zuur, bitter, zout en umami) en structuren in de sandwich te verwerken.” Dit heeft Jeroen als volgt gedaan:

“De sandwich heeft een lekkere ‘bite’ door het vers getoaste brood, dat wordt belegd met Spaanse Manchego kaas, die zorgt voor de smaak umami in de sandwich. De rode paprika wordt gepoft, om een zoetje mee te geven aan het geheel. De pittigheid komt uit de Spaanse peper, die subtiel in een vinaigrette verwerkt is. Hierin wordt de spinazie gemarineerd en samen met de Hollandse kropsla aan de sandwich toegevoegd, wat de sandwich een extra beleving meegeeft. De courgette geeft een extra robuuste hint (bitter) mee omdat deze gegrild is en het ziltige in het gerecht komt van de mooie gedroogde serrano ham. Het zuurtje wat nodig is om het geheel af te maken komt uit de basilicum en basilicum vinaigrette.”

De ‘Crazy Sandwich’ van chef-kok Jeroen Groot

Ben jij benieuwd naar deze bijzondere smaakbeleving? Bestel dan nu de Crazy Sandwich tijdens je volgende verblijf in één van onze NH hotels!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*