Duurzaamheid wordt beloond

Door Laura | 17:19

Zoals je wellicht al weet, is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijk onderdeel van NH Hoteles en wij denken dat het tijd is to Wake Up To a Better World! Wij zijn van mening dat alle beetjes helpen als het gaat om de verbetering van het milieu en om die reden zijn wij blij en vereerd om aan te kondigen dat we net van de Global Business Travel Association (GBTA), de Icarus Project Gold Medal in duurzaamheid hebben toegekend gekregen. Het is een prestigieuze internationale prijs voor initiatieven over duurzame ontwikkeling en benadrukt onze toewijding aan het milieu.

NH Hoteles is trots om de eerste hotelgroep ter wereld te zijn met deze status op mondiaal niveau. De prijs weerspiegelt onze voortdurende investeringen in innovatieve en duurzame maatregelen, evenals onze voortdurende inspanningen om duurzaamheid te integreren in de milieu-, sociale en economische dimensies van de dagelijkse activiteiten van meer dan 390 hotels wereldwijd.

In lijn met de visie, missie en waarden van het bedrijf, is het onze strategie om een cultuur van verantwoordelijkheid te consolideren op alle niveaus, die ons in staat stelt uitstekende duurzame diensten te bieden. Sinds het aanbreken van onze 2008-2012 MVO Plan, begon NH Hoteles met een reeks van innovatieve duurzame initiatieven die ons in staat hebben gesteld onze doelen te behalen. Zoals energiebesparing van 25%, waterbesparing van 30% en vermindering van kooldioxide-uitstoot en afvalproductie van respectievelijk 44% en 34% om er maar een paar te noemen!

Een van de belangrijkste factoren voor de GBTA uitreiking van deze prijs, is het gevolg van onze duurzame initiatieven in het zakelijke reizen segment. NH Hoteles is toegewijd om zijn gasten te voorzien van een reeks van producten, met inbegrip van waszakken, pennen en badkamer accessoires, gemaakt met behulp van een plastic additief dat de natuurlijke afbraakbaarheid bevordert. De handdoeken in onze gastenkamers zijn voorzien van het Ecolabel, een Europese milieuvriendelijke verpakking die de productimpact op het milieu gedurende de gehele levenscyclus volgt.

Wij zijn ook blij om onze gasten de gelegenheid te geven bij te dragen en hun carbon footprints te minimaliseren bij alle NH hotels. Om die reden bieden wij een emissie calculator op onze website aan, die de milieu-impact van uw reis berekent.

Bovendien, dankzij onze Ecomeeting, worden gasten in de gelegenheid gesteld bijeenkomsten, evenementen en conferenties te organiseren  of eraan deel te nemen op basis van duurzame criteria. Zodanis, dat tegelijkertijd respectvol gebruik wordt gemaakt van energiebronnen inclusief producten met een lage milieu-impact. Wist u dat dankzij dit innovatieve initiatief, NH Hoteles meer dan 2.000 ton kooldioxide-uitstoot heeft gecompenseerd in 2012?

Intussen serveren veel NH Hoteles restaurants onder andere het ongelofelijke verleidelijke AntiOx ontbijt dat een scala aan biologische voedingsmiddelen serveert, passend bij de wensen van onze meest milieubewuste gasten. Om u een ochtend boost te geven, serveren wij ook Fair Trade koffie; hiermee dragen wij bij aan de sociale en economische ontwikkeling in onderdrukte economie├źn en wordt de naleving van ethische en milieuvriendelijke overeenkomsten gewaarborgd die gunstig zijn voor beide partijen. Als u deze nog niet heeft geprobeerd; proef en ontdek het verschil tussen het beginnen van de dag en het beginnen van de dag goed!

 

Nogmaals, wij zijn vereerd de Icarus Project Gold Medal in duurzaamheid te hebben ontvangen van de Global Business Travel Association (GBTA). Als u meer wilt weten over MVO en duurzame initiatieven van NH Hoteles, bezoek onze site!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*