Alternatieven voor een vakantie in Spanje – NH Hotels

Door admin | 16:35

Alternatieven voor een vakantie in Spanje

Ben je dit jaar op zoek naar iets anders voor je vakantie in Spanje? Voldoet de gedachte van zonnen aan een overvol strand niet aan je verwachtingen?

Zin in iets anders dit jaar?

Zin in iets anders dit jaar?

Je bent niet de enige! Vakantiegangers zoeken steeds meer voldoening tijdens hun vakanties in het buitenland. Daarom hebben we enkele alternatieven onder elkaar gezet die kunnen helpen tijdens het zoeken van nieuwe ervaringen in Spanje in 2010.

Spaanse festivals

In Spaanse steden en dorpen is er altijd wel een excuus voor een feest. Deze levendige instelling zorgt in Spanje voor een volle en gevarieerde evenementenkalender, die voor elk type vakantieganger iets te bieden heeft.

Het Fallas Fesitval in Valencia is één van de grootste nationale festivals. Met de grote brandende pop – gemaakt van papier maché – en een groot vuurwerk wordt dit festival gezien als de Spaanse versie van Guy Fawkes Night.

Vuurwerk tijdens Las Fallas Festival in Valencia

Vuurwerk tijdens Las Fallas Festival in Valencia

Er zijn tal van evenementen deze zomer die je vakantie onvergetelijk zullen maken. Van meerdere muziek festivals; zoals het Sónar Festival in Barcelona (van 17 to 19 juni) tot het traditionele May Crosses festival in Cordoba.

Versierde kruis in Cordoba

Versierde kruis in Cordoba

Stierenrennen

Je houdt ervan of je verafschuwt het. Het jaarlijkse stierenrennen in Pamplona trekt nog steeds toeristen die op zoek zijn naar spanning en sensatie. Elke zomer tijdens het San Fermín festival van 7 tot 14 juli vinden de bekende stierenrennen plaats.

Het stierenrennen is het meest populaire evenement op de Spaanse kalender. Het festival wordt gevolgd door 2 nationale televisiezenders en het trekt deelnemers vanuit de hele wereld, die graag hun moed willen tonen. Ondanks het gevaar dat inherent is aan dit evenement – en deels de charme is van het festival – werd het stierenrennen de afgelopen 100 jaar 10 deelnemers fataal en raken er jaarlijks gemiddeld 200 tot 300 deelnemers gewond.

Kijk uit voor de stier!

Kijk uit voor de stier!

Het goede nieuws voor iedereen die geen fan is van deze traditie, is dat er een alternatief is genaamd: “the Running of the Nudes”. Dit alternatief wordt georganiseerd door dierenactivistengroep PETA, als “demonstratie” tegen wat de groep ziet als onnodig dierenleed. Dit rennen vindt 2 dagen vóór het stierenrennen plaats en in totaal rennen dan 1.000 demonstranten in adamskostuum de route door de Spaanse straten.

Geniet van de alternatieven voor je Spaanse vakantie in 2010

Van ’s werelds grootste tomaten festival in Valencia tot het “baby springen” in Burgos, Spanje is veel meer dan alleen maar zonnen en siestas.

Veel tomaten en heel veel mensen!

Veel tomaten en heel veel mensen!

Waar je ook heen gaat dit jaar als alternatief op de traditionele Spaanse vakantie, je kunt je voorbereiden op een rustgevend verblijf bij de NH Hotels in Spanje. Soms is een alternatief overbodig!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*