Maart – Wake up to a better world!

Door | 16:15

Maart is vernoemd naar Mars de romeinse god van de oorlog. Maart is de derde maand van het Gregoriaanse kalender en telt 31 dagen.

Maart wordt ook wel de lente maand genoemd, omdat het astronomische en meteorologische lente namelijk valt in maart.

Wat gebeurt er allemaal eigenlijk allemaal in maart omtrent de natuur? Hier een greep uit de vele evenementen in Maart!

Ten eerste is het zaai seizoen al begonnen in februari voor de meeste bloemen, groente en fruit, maar voor sommige bloemen en groenten is de zaai periode pas vanaf half maart.

Ben je benieuwd wanneer je groente en fruit moet zaaien klik dan hier voor de zaaitabel

 

Vanaf 1 maart 2012 zijn de Botanische tuinen weer open in Utrecht De Tuinen op Fort Hoofddijk. De Tuinen liggen rondom Fort Hoofddijk op het Universiteitscomplex De Uithof met een oppervlakte van 8 hectare. Naast de 6000 plantensoorten komen er ook talloze dieren-, vogels- en vlindersoorten voor.

Bron: Universiteit Utrecht

 

Op zondag 25 maart organiseert de Tuinen van Hoegaarden de Lente Plantenbeurs met meer dan 40 gespecialiseerde standhouders. Tuin- en plantenliefhebbers kunnen op deze beurs een ruim en gespecialiseerd aanbod van bloembollen, kruiden, vaste planten, heesters, bomen rotsplanten, exoten, hostas en nog veel meer vinden.

Bron: De Tuinen van Hoegaarden

Ook NH Hoteles doet net zoals de voorgaande jaren mee met de Earth Hour dat jaarlijks gelanceerd word door WNF. Dit zal gebeuren op 31 maart a.s. om 20.30 uur.

Voor meer informatie over de Earth Hour kijk op: WNF

Ga jij dit jaar ook meedoen? Zo geven wij, jij en andere organisaties ook dit jaar weer het signaal af dat we de aarde willen doorgeven. Zodat andere generaties na ons ook van de aarde kunnen genieten van wat de aarde ons bied!

Voor meer tripjes door Nederland, kan je een kijkje nemen in de Open Tuin Agenda!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*