Wat is er in 2010 te doen in Duitsland – NH Hotels

Door admin | 9:51

Als grootste land in centraal Europa is Duitsland een land van diversiteit. Praten over “wat is er te doen in Duitsland” is dus erg moeilijk zonder daarbij te focussen op Duitslands meest bruisende steden.

Wat is er te doen in München?

Eén van de grotere evenementen dat internationale bezoekers naar Duitsland zal trekken is het “Oberammergau Passion Play”, dat zal plaatsvinden in het gelijknamige Beierse plaatsje in de buurt van München.

Het pittoreske Beierse stadje Oberammergau

Het pittoreske Beierse stadje Oberammergau

Dit evenement vindt eens per decennium plaats en is het resultaat van een in de 17e eeuw gesloten verdrag. Elke 10 jaar (sinds 1634)  wordt door de inwoners van het stadje de lijdensweg van Christus tot zijn kruisiging uitgebeeld, zodat ze gespaard zouden blijven van de pestepidemie/ Zwarte Dood.

Oberammergau Passion Play omringd door de Beierse heuvels

Oberammergau Passion Play omringd door de Beierse heuvels

Het Oberammergau Passion Play zal meer dan 100 keer plaatsvinden tussen 15 mei en 3 oktober, voor degene die een glimp willen opvangen van deze legendarische productie.

De voorstelling (geregisseerd door Christian Stückl van het Volkstheater) duurt 5 uur en wordt voor een wereldwijd publiek gespeeld door meer dan 2.000 inwoners. Dit maakt het één van Duitslands belangrijkste evenementen in 2010.

Natuurlijk is München zelf geen vreemde in de wereld van grote internationale evenementen. Met het Oktoberfest in de herfstmaanden trekt de stad zo’n 6 miljoen mensen.

Vergezel deze mensen met een biertje.... Als je een plekje kunt vinden!

Vergezel deze mensen met een biertje.... Als je een plekje kunt vinden!

Wat is er te doen in Berlijn?

Hoofdstad Berlijn is na de verdeling en de koude oorlog één van Duitlands grootste multiculturele centra geworden met veel kleurrijke evenementen.

Eén van de grootste evenementen in Berlijn in 2010 is het jaarlijkse Carnaval der Culturen (Karneval der Kulturen), dat begin juni zal plaatsvinden. Het straatevenement trekt jaarlijks zo’n 1 miljoen Feestgangers naar het Kreuzberg district.

De levendige kleuren van het Carnaval der Culturen

De levendige kleuren van het Carnaval der Culturen

Duitslands hoofdstad zal eind juni ook het podium zijn voor het Berlin Gay and Lesbian Festival. Tijdens dit festival trekt een enorme straatparade naar Nollendorfplatz. In juli is er dan ook nog de Love parade.

Wat is er te doen in Frankfurt?

De zakenhoofdstad van Duitsland, Frankfurt, is een stad vol tegenstellingen, waar geschiedenis en moderniteit gecombineerd worden voor een onvergetelijke ervaring. Iets dat ook het hele jaar door op de stad van toepassing is.

Wäldchestag is een fantastisch festival voor iedereen die geinteresseerd is in het culturele verleden van Duitsland. Traditionele markten, kermissen en shows verzamelen zich in juni in het nabijgelegen Niederrad bos.

Neem een ritje in de zweefmolen tijdens Wäldchestag.

Neem een ritje in de zweefmolen tijdens Wäldchestag.

Frankfurts cultuur wordt ook tentoongesteld in een aantal populaire evenementen tijdens de zomermaanden; zoals het Museum Quay festival in juli en de Frankfurtse museumnacht (Nacht der Museen) in juni. Tijdens het Museum Quay festival worden de stadscultuur en artistieke tradities benadrukt en tijdens de museumnacht openen de vooraanstaande musea de deuren tot laat in de nacht.

Wat is er te doen in Düsseldorf?

Düsseldorf is bekend om zijn nachtleven en carnaval, maar heeft ook de grootste kermis aan de Rijn (Gröβte Kirmes am Rhein). Dit evenement trekt gedurende 9 dagen (vanaf de derde week in juli) meer dan 4 miljoen bezoekers voor evenementen, competities en carnaval.

Of je nu in 2010 naar de grote steden in Duitsland gaat of het rustieke platteland opzoekt; de boeiende bezienswaardigheden en ervaringen zullen nooit ver weg zijn.

Clownpakken optioneel, carnaval outfit verplicht!

Clownpakken optioneel, carnaval outfit verplicht!

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*