100-JARIGE BRASSERIE SCHILLER INSPIREERT NOG ALTIJD!

Door marketingnl | 15:46

Op 15 augustus is het 100 jaar geleden dat de eerste steen van Brasserie Schiller werd gelegd. In de afgelopen eeuw groeide het uit tot een markant Amsterdams etablissement met spraakmakende gasten.

Het bijzondere pand, ooit het hoogste aan het Rembrandtplein, met mooie Art Deco en Jugendstil elementen ademt nog altijd de sfeer uit van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw

Festiviteiten

De heer Singh, manager van Brasserie Schiller, vindt het belangrijk bij het eeuwfeest stil te staan. “Dat doen we met name voor en met Amsterdammers. In de komende maanden zijn er tal van festiviteiten. Zo organiseren we een nostalgische jazz-avond, een galadiner en een inspirerende lezing door historica Esther Schreuder en Bob Schiller, de kleinzoon van oprichter Hein Schiller. Verder ontvangen we op donderdag 11 oktober Burgemeester Van der Laan voor een jubileumontbijt. Bovendien serveren we in de komende maanden talrijke speciale jubileummenu’s.”

Kleurrijke gasten

In al die decennia heeft Brasserie Schiller veel gasten gehad. Vaak mensen die een stempel drukten op de cultuur en historie van Amsterdam en Nederland. “Toon Hermans, Johnny Jordaan, Fien de la Mar en Karel Appel, maar ook mensen als Miles Davis en Jimi Hendrix voelden zich thuis in het Schiller”, vertelt Singh niet zonder trots. Schiller heeft een bewogen geschiedenis, die het vertellen meer dan waard is. De eerder genoemde kunsthistorica Esther Schreuder schreef het boekje ‘Schiller – hotel, café, restaurant 1912-2012’. Hierin verhaalt ze over de boeiende historie en kleurrijke gasten van deze bijzondere Amsterdamse ontmoetingsplaats.


Bekijk de video in andere formaten.

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*