5 Jaar NH Amersfoort

Door Inge | 16:59

 met Hoteldirecteur Erik Werners 

NH Amersfoort bestaat vijf jaar. Inmiddels is het hotel niet meer weg te denken uit de Keistad. Ieder jaar verblijven er meer en meer gasten in het hotel en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Onlangs is het hotel door reviewsite Hotelspecials.nl uitgeroepen tot ‘Meest Gastvrije Hotel van Nederland’. Eerder dit jaar is het hotel door Hotels.nl verkozen tot Het Beste Hotel van Amersfoort. Samen met Erik Werners kijken we terug op de afgelopen vijf jaar van NH Amersfoort.

 

Kun je meer vertellen over je carrière bij NH Hotel Group?

Tien  jaar geleden ben ik begonnen bij NH Conference Center Leeuwenhorst. Ik was werkzaam op de salesafdeling voor de grote congressen en evenementenlocaties van NH Hotel Group, zoals  NH Leeuwenhorst, NH Koningshof, NH Krasnapolsky en NH Barbizon Palace. Daarna ben ik een tijd werkzaam geweest op het hoofdkantoor in Hilversum. Ik werkte op de salesafdeling gericht op de MICE-markt. Nu ben ik Hoteldirecteur van NH Amersfoort en NH Sparrenhorst.

Wat is jouw rol als Hoteldirecteur in NH Amersfoort?

Een jaar geleden ben ik begonnen als Hoteldirecteur bij NH Amersfoort. Samen met mijn team  kijken wij hoe we de positie van NH Amersfoort het beste kunnen invullen. Als Hoteldirecteur ben ik het gezicht van het hotel. Ik heb veel contact met de belanghebbenden van NH Amersfoort, zoals de gemeente, de financiële instanties en de partners. Ik werk met een goed team samen dat verantwoordelijk is voor de operationele taken in het hotel en voor het dagelijks contact met de gasten.

Wat maakt een overnachting in NH Amersfoort bijzonder?

Het hotel ligt in het hartje van Amersfoort tussen het Centraal Station en de historische binnenstad in. Het hotel is voornamelijk gericht op de zakelijke markt. Wij bieden de gast alle faciliteiten aan om te werken, zoals vergaderruimtes, Wi-Fi, comfortabele kamers, parkeergelegenheid en de mogelijkheid voor het organiseren van borrels of diners. Daarnaast bieden wij ook faciliteiten aan om te ontspannen. De afgelopen jaren is het aantal reserveringen door leisure gasten toegenomen. Amersfoort heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld als culturele stad:  het hele jaar door worden er activiteiten in de stad georganiseerd.

NH Amersfoort is door Hotelspecials.nl uitgeroepen tot Meest Gastvrije Hotel van Nederland. Waarom is volgens jouw NH Amersfoort het meest gastvrije hotel?

Het jaar begon bijzonder goed voor NH Amersfoort. We werden bekroond met twee awards door  verschillende review websites. We zijn door Hotelspecials.nl uitgeroepen tot het Meest Gastvrije hotel van Nederland 2013 met een gemiddeld cijfer van een 8.4. Daarnaast zijn we door Hotels.nl verkozen tot Het Beste Hotel van Amersfoort. Wij zijn trots op deze titels en ze hebben een grote waarde voor ons,  omdat het beoordelingen zijn van onze gasten. We blijven ons ontwikkelen. Daarom hebben wij elke week een quality meeting met onze medewerkers. Wij gebruiken de review websites als een graadmeter voor onze service. Wij luisteren naar onze gasten en bieden een persoonlijke service aan. Wat de gast vandaag van je verwacht,  is morgen alweer achterhaald. Nog steeds verwelkomen wij wekelijks gasten die bij de opening van het hotel aanwezig waren. Feel special is één van de drie kernwaarden van NH Hotel Group. Wij zoeken continu naar speciale meerwaarde voor onze gasten. Dit zit hem vaak in de kleine details. Het persoonlijk begroeten van de gast,  maar ook de NH Endless Sunday en het AntiOx-ontbijt dat we aanbieden. Het AntiOx- ontbijt is rijk aan oxidanten om de dag goed te beginnen. Daarnaast kunnen de gasten op zondag tot 12:00 uur ontbijten en tot 17:00 uur gebruik maken van hun hotelkamer. Met deze extra services spelen wij in op de huidige trends en behoeften van de gasten.

Eén van de kernwaarden van NH Hotel Group is ‘feel the place’. Op welke manier betrekt NH Amersfoort de stad bij het hotel?

Onze gasten overnachten in het hotel, omdat ze de stad Amersfoort willen bezoeken. De band met de stad is van grote waarde voor het hotel. Wij willen de gast Amersfoort laten zien, proeven en voelen.  Amersfoort is een bruisende stad, het hele jaar door worden er evenementen in de omgeving georganiseerd. Wij zijn als supporting partner dan ook verbonden aan  lokale initiatieven,  zoals Jazz Amersfoort, het SCENECS Filmfestival en het Spoffin Festival.

Vorig jaar zijn we met onze Front Office medewerkers de activiteiten in Amersfoort gaan bezoeken. Samen met het team hebben we de Lange Jan toren beklommen. Door de activiteiten in de stad zelf te ervaren, kunnen wij de informatie en onze ervaringen met onze gasten delen.

Welke ontwikkelingen heeft NH Amersfoort doorgemaakt in de afgelopen 5 jaar?

Vijf jaar geleden is het hotel geopend op de Stationsstraat met een nieuw team in een nieuw gebouw. 2009 was economisch gezien een lastig jaar om een hotel te openen. Toch heeft het hotel het goed gedaan en halen we ieder jaar een beter resultaat. We zijn een jong,  modern én ervaren hotel op een toplocatie.

Hoe hebben jullie het vijfjarig jubileum gevierd?

We hebben onze gasten in de ochtend verrast met een champagneontbijt. Daarnaast hebben wij lokale ondernemers uitgenodigd voor een  Open Coffee evenement. Wij wilden  graag een laagdrempelig  evenement organiseren voor al onze doelgroepen.  Ter gelegenheid van het jubileum bieden wij de aankomende 5 weken een speciaal 5-gangendiner aan voor slechts 5 euro per gang. De chef-kok van Restaurant Gusto heeft samen met onze vaste hotelgasten het menu samengesteld. De gerechten zijn gebaseerd op de favoriete gerechten van NH Amersfoort van de laatste vijf jaar.

Meer informatie over NH Amersfoort vind je op: http://bit.ly/1j45OBK

 

 

 
  • geplaatst door Sanne | 07 april 2014, 13:37,

    Het personeel is zeer vriendelijk! erg aardig! zeker zo doorgaan.

     

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*