Green NH

Door admin | 10:12

NH Hoteles heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en zet zich als grote toeristische organisatie in voor het milieu. Wij respecteren onze leefomgeving en de leefomgeving van anderen. Daarom heeft NH Hoteles zich als doel gesteld onze energie consumptie met 20 % te verlagen, onze water consumptie met 20% te verlagen, afvalproductie met 20% te verlagen en de CO2 uitstoot met 20% te verlagen. Dit alles zal gerealiseerd zijn in 2010.

20-20-20-20 plan

20-20-20-20 plan

Waar is NH Hoteles op dit moment mee bezig?

De NH Sustainable Club

Het doel van de NH Sustainable Club is om samen te werken met al onze leveranciers en nieuwe ideeën te ontwikkelen en te implementeren. Dit helpt ons om meer milieuvriendelijk te worden.

Deze bijeenkomenten zijn ontstaan in 2008 in samenwerking met leveranciers van over de hele wereld (Verenigde Staten, Spanje, Italie, Duitsland en Nederland). De laatste bijeenkomst vond plaats in Berlijn. Met 32 leden waarvan 13 nieuwe leden. Tijdens het 3e en vierde kwartaal hebben zich al 4 nieuwe leden aangemeld bij dit innovatieve laboratorium en bestaat de club inmiddels uit 36 leden.

Video – 1e jaar

Video – 2e jaar

Nieuwe Hotels

Terwijl bestaande hotels hun dagelijkse manier van werken aanpassen, worden nieuwe hotels ingericht met het Strategic Environmental Plan 2008-2012 in gedachte. NH Dresden Altmarkt is in augustus geopend en is voorzien van de nieuwste milieuvriendelijke standaards met betrekking tot energiebesparing en duurzaamheid. Bijvoorbeeld:

 • Het gebruik van de nieuwe generatie LED-verlichting
 • Een parkeerplaats speciaal voor het opladen van elektrisch aangedreven auto’s
 • Het gebruik van de nieuwste isolatie methoden.
 • Nieuwe Technologie

  Nieuwe methoden en technologie worden constant ontwikkeld om het bedrijven, zoals NH Hoteles, mogelijk te maken om hun CO2 uitstoot te verminderen. In 2009, biedt NH een nieuw scala van voorzieningen aan. Met behulp van nieuwe methoden die zijn ontworpen om meer milieuvriendelijk en minder vervuilend te zijn. Een aantal van deze verbeteringen die wij nu al hebben geïmplementeerd zijn;

 • Energiezuinige gloeilampen
 • Eco-efficiënte elektrische apparaten
 • Vervanging van de traditionele minibar naar energiebesparende minibars
 • Waterbesparende items zijn geïnstalleerd in kranen en douches
 • Ontwikkelingen in biologisch afbreekbare producten
 • Het nieuwe duurzame vergaderconcept: Ecomeeting
 • Een CO2 compensatie service
 • Digitale facturering.
 • Resultaten

  In het eerste kwartaal van 2010 heeft NH reeds aangekondigd zij goed op weg is om de gestelde 20% reductiedoelen voor 2012 te behalen.
  Op dit moment heeft NH het volgende kunnen behalen:

 • de energie consumptie is met 23% verlaagd
 • de water consumptie is met 32% verlaagd
 • de afvalproductie is met 25% verlaagd
 • de CO2 uitstoot is met 25% verlaagd.
 • Ideeën voor de toekomst

  Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een contant proces; daarom is het belangrijk niet alleen te denken aan het hier en nu, maar ook aan de toekomst en wat wij nog meer kunnen doen.

  Het Eco-Toilet

  In samenwerking met het Spaanse Instituut voor Watertechnologie heeft NH nieuwe manieren voor waterbesparing onderzocht. Zoals de installatie van “zuinige waterreservoirs en toiletten welke meerdere doorspoelmogelijkheden (double flushing toilets) en het hergebruiken van afvalwater, om zo te besparen op het gebruik van water. Zo zijn er ideeën ontwikkeld voor toiletten die geen water gebruiken.

  Op dit moment werken we binnen de NH Sustainable Club aan een idee van één van de leden. Dit idee kan een oplossing zijn voor de waterconsumptie wanneer een toilet wordt doorgetrokken. Volgens onze berekeningen zou dit systeem tot 25% van het watergebruik kunnen besparen.

  ReCork

  NH werkt op dit moment samen met ReCork. Dit is een kurk recyclingprogramma. De NH hotels verzamellen kurken van gebruikte wijnflessen en champagne en slaat deze kurk op in speciale containers. Deze kurken kunnen hergebruikt worden voor het maken van vloerbedekking, die dan vervolgens weer gelegd worden in NH hotels. Kurk is veel milieuvriendelijker, want de CO2 uitstoot van Kurk is 4 keer minder dan de CO2 uitstoot van hout en zelfs 11 keer minder dan de CO2 uitstoot van vinyl.

  De NH Sustainable Club heeft op dit moment meer dan 20 projecten lopen die thema’s als het verlagen van verbruik, maarschappelijk verantwoord ondernemen en betere praktijken omvatten.

  YJe kunt deze projecten volgen op

  Linkedin:http://www.linkedin.com/groups?mostPopular=&gid=3354062

  Wij verwachten veel van onze ideeën te kunnen ontwikkelen en toe te passen in de praktijk. Dit in alle NH hotels, om ervoor te zorgen dat we zo milieuvriendelijk worden.

  Voor meer informatie over Green NH kun je ons vorige artikel NH Eco Concious en Top Tips for Reducing your Carbon Footprint.

   

  Schreiben Sie einen Kommentar

  Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

  *
  *