Burgemeester Van der Laan van Amsterdam reikt Jubileumpenning uit aan NH Brasserie Schiller.

Door marketingnl | 13:21

Tijdens een feestelijk ontbijt in de Brasserie werd eervol stilgestaan bij het 100 jarig bestaan. Bijgewoond door onder andere burgemeester Eberhard van der Laan, kwam de kleurrijke geschiedenis van deze markante Amsterdamse ontmoetingsplaats weer tot leven. De burgemeester reikte met trots de Jubileumpenning uit aan Brasserie Schiller, een onderscheiding bedoeld voor profit en non-profit organisaties die hun oorsprong in Amsterdam kennen en 50 jaar of een veelvoud daarvan bestaan. Burgemeester Van der Laan nam op zijn beurt het eerste exemplaar van het boek ‘Schiller – hotel, café, restaurant 1912-2012’ in ontvangst. Schrijfster en kunsthistorica Esther Schreuder vertelde over de boeiende historie en de kleurrijke gasten van Schiller.

Tevens aanwezig onder de genodigden was Bob Schiller, de oudste van de generatie kleinkinderen, die zich waardevolle verhalen herinnert over de rijke historie en het leven in Brasserie Schiller.

Het huidige NH hotel en Brasserie Schiller werden in 1912 gebouwd. Uitbater Frits Schiller leerde het cafévak van zijn vader George en het hotelvak als jongmaatje bij het tegenwoordige NH Grand Hotel Krasnapolsky. Vanwege zijn grote aanleg voor de schilderkunst doorliep Frits tevens de kunstacademie. De artistieke Amsterdammer schilderde in de brasserie ‘tussen lunch en diner’ vele stadsgezichten, landschappen, portretten en stillevens. “Vrienden en gasten noemden Frits de grootste hotelier onder de schilders en de grootste schilder onder de hoteliers”, vertelt Bob Schiller over zijn oudoom. “Frits was het gezicht naar de gasten en de buitenwereld toe. Hoewel hij druk was met het bedrijf, maakte hij gedurende zijn leven meer dan 600 schilderijen.”

Imposant stadsmonument

“Het is fantastisch dat een monument als NH Schiller deel uitmaakt van onze hotelcollectie”, zegt NH Hoteles directeur Jan Hein Simons. “De oorspronkelijke stijlelementen zijn overal in het gebouw terug te vinden. In het hotel hangen meer dan 350 werken van Frits Schiller. NH Schiller heeft haar charme en uitstraling als Amsterdamse ontmoetingsplaats altijd behouden. Gasten komen er graag en keren dikwijls terug.”

 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*