GaultMillau restaurants van NH Hoteles

Door marketingnl | 17:08

In de gids van GaultMillau staan alleen restaurants die het verdienen om in deze gids te staan. Elk jaar stuurt de redactie van GaultMillau een team van ervaren inspecteurs op pad om honderden restaurants te beoordelen.

De gerechten worden in alle opzichten beoordeeld. Kwaliteit van het vlees, de vis, bereiding, de sauzen, aandacht voor groenten, visuele presentatie, smaakcombinaties, originaliteit, vakmanschap – het komt allemaal aan de orde in de rapporten die de inspecteurs opstellen.

Ook zaken zoals het aantal dagen per week dat een restaurant geopend is, hoeveel gasten er dagelijks terecht kunnen, of de chef altijd aanwezig is en of het kwaliteitsniveau constant is, spelen een belangrijke rol tijdens de beoordeling.

Daarnaast wegen aanverwante aspecten mee: van reservering tot afscheid, van interieur tot glaswerk, van wijnadvies tot lekkernijen bij de koffie en thee. Ieder restaurant streeft naar balans in kwaliteitsniveau en op de werkvloer. GaultMillau heeft als doelstelling die balans (en dus niet de incidentele pieken en dalen) in zijn beoordelingen weer te geven.

Restaurants worden daarom meerdere keren per jaar bezocht; hoe hoger een restaurant is genoteerd, des te frequenter vinden de bezoeken plaats.

Restaurant Reflet, Amsterdam (11 Punten)

 

Restaurant Reflet is de nieuwkomer met 11 punten in 2013. Geopend in 1885, valt het restaurant inmiddels onder monumentenzorg en is een van de oudste originele restaurants van de stad.

Het restaurant wordt nog steeds opgesierd door prachtige schilderijen die geschilderd zijn door A. Graux. Als u het restaurant binnenstapt, waant u zich eerder in een museum dan een restaurant, alles in prachtige “Belle Epoque” stijl.

De keukenbrigade stelt elke periode weer een fantastisch menu samen waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste producten die in dat seizoen voorradig zijn.

Restaurant Reflet heeft een prettige ambiance, klassieke gerechten met bijpassende wijnen, een informele bediening en tafelbereidingen.

Kwaliteit heeft bij Restaurant Reflet prioriteit. En er wordt grotendeels met biologische hoogwaardige producten gewerkt.

Restaurant Vermeer, Amsterdam (17 punten, 1 Michelin ster, Lekker plaats 28)

Christopher Naylor staat aan het hoofd van een team van toegewijde koks die allen een grote liefde voor het ambacht bezitten. Het keukenteam bestaat uit ervaren koks met kennis, en ambitieuze jonge koks vol frisse ideeën.

Christopher begon zijn carrière bij de ‘Peetvader’ van de Engelse keuken, Albert Roux.Na met hem gewerkt te hebben in Londen, Amsterdam en New York vestigde Naylor zich in Amsterdam.Zijn culinaire reis zette hij voort met Robert Kranenborg in restaurant La Rive **, Vossius* en Le Cirque*.

Sinds 2005 zwaait hij de scepter bij Restaurant Vermeer. Na het roer drastisch om te hebben gegooid, leidt zijn zoektocht hem terug naar de pure en eerlijke kant van zijn producten. Naylor haalde alle tierelantijnen van de kaart en gaat weer terug naar de basis.

Christophe hervindt zijn producten en vindt kracht, creativiteit en inspiratie in groenten en kruiden. In 2010 resulteerde dit in het behalen van de Michelin ster. In restaurantgids Lekker staat Vermeer op de 28e plek van de Top100.

Ristorante Sogno, Amsterdam (11 punten)

De Sogno keuken omvat de inheemse kookkunst van het Italiaanse schiereiland. De keuken is zeer gevarieerd en seizoensgebonden. Er wordt veel waarde gehecht aan het gebruik van verse ingrediënten.

Bij Ristorante Sogno worden echte Italiaanse specialiteiten geserveerd. Alle pasta’s zijn verse zelfgemaakte pasta’s en zijn met veel liefde en passie bereid. Chef kok Lorenzo Macchi, stuurt de keuken aan en draagt zorg voor heerlijke gerechten uit het noorden en zuiden van Italië.

Restaurant d’Vijff Vliegen, Amsterdam (11 punten)

Sander Klaasen is de chefkok van d’Vijff Vlieghen. Sander heeft onder andere ervaring opgedaan bij Breitner en Beaubourg te Amsterdam en in de Marienhof te Amersfoort. In zijn vorige functie was Sander sous-chef bij Lute Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel.

Sander wil gasten prikkelen, verrassen en nieuwsgierig maken voor wat op hun bord ligt. Gewerkt wordt met producten uit het seizoen, waar mogelijk biologisch, maar altijd met respect voor de natuur.

Het uiteindelijke doel welke Sander heeft, is om Restaurant d’Vijff Vlieghen bij lokale gasten bekend te laten worden als een restaurant waar men in een prachtige ambiance kan genieten van een goed glas wijn en heerlijke gerechten.

Bistro ’t Gerecht, Groningen (12 punten, Bib Gourmand)

De keuken van Bistro ‘t Gerecht staat sinds 2007 onder leiding van Gerlof Castelein. Voordat Gerlof bij ons kwam werken heeft hij ervaring opgedaan in een aantal gerenommeerde zaken in Nederland.

Gerlof is mede verantwoordelijk voor het behalen van de Bib Gourmand die we in 2009 hebben gekregen. Een Bib Gourmand wordt uitgereikt aan restaurants die een kwalitatief hoogstaand menu aanbieden voor minder dan 35 euro.

Gerechten uit de keuken van Gerlof Castelein en zijn team kenmerken zich door een volle smaak en verse ingrediënten. Alle gerechten worden volledig door onze eigen keuken bereid.

 

Meer weten over NH Hoteles? Bezoek Facebook en Twitter.

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*