Op weg met elektriciteit!!

Door | 11:20

Reizen… iets wat elke dag doen om op de juiste bestemming te komen. Niet elke vorm van reizen is echt milieu bewust. We zijn daarom altijd opzoek naar een manier om milieuvriendelijk te reizen. Één van deze milieuvriendelijke oplossingen zijn de elektrische vervoersmiddelen.

Er bestaan verschillende soorten elektrische vervoersmiddelen zoals; elektrische brommers/scooters, steps, skateboards, fietsen, motors, boten en auto’s. Maar er zijn ook elektrische eenwielers. Dit begon met de Segway.

De Segway Personal Transporter (PT) is het eerste elektrisch aangedreven zelfbalancerende personenvervoermiddel ter wereld. Met de Segway PT kan je jezelf op een snelle en comfortabele manier vervoeren. Dit kan zowel binnen als buiten. De Segway PT rijdt op vloerbedekking en op ruwe ondergrond.

De Segway is momenteel ook veel te zien op de Amsterdamse luchthaven Schiphol. De Marechaussee gebruikt deze om zich snel en gemakkelijk te verplaatsen tussen het reizende verkeer. Deze Segways zijn voor de marechaussee volledig aangepast met sirenes en zwaailichten. Het is een snelle en milieuvriendelijke manier om in een druk gebied met veel reizende mensen je snel te kunnen verplaatsen.

De Segway PT is ontwikkeld vanuit de gedachtegang van de voetganger. Het is gemakkelijk door smalle straatjes en kleine ruimtes te rijden zonder anderen tot last te zijn. De Segway PT is niet super snel maar behaalt wel 20 km per uur. De technologie in een Segway PT is in staat om het menselijk evenwichtsmechanisme na te bootsen en zelfs te corrigeren (stabiliseren) op het moment dat het evenwicht wordt verstoord. Dat heet dynamische stabilisatie.

Ben je opzoek naar wat meer elektrische snelheid op de weg?

Er zijn nu ook een aantal elektrische auto’s en motors op de markt die bijna hetzelfde werken als auto’s en motors die op brandstof rijden.

Wist je dat Nederland samen met Portugal, Ierland en Engeland het eerste land in Europa waar de elektrische auto wordt geïntroduceerd? Het feit dat Nederland een van de eerste landen is, heeft te maken met de inspanningen van de overheid op het gebied van elektrisch rijden. Zo zijn er de nodige fiscale voordelen, er wordt geen BPM gerekend en bovendien hoeft geen wegenbelasting te worden betaald. Ook komen er steeds meer oplaadpunten in het straatbeeld. Bij NH Den Haag heb je ook de mogelijk om je elektrische auto op te laden.

Heb jij wel eens op een Segway of in een elektrische auto gereden om een stad te bezichtigen of om naar je werk te gaan?

Foto segway van www.zandvoort.nl

Foto Marechaussee archief www.ad.nl

 
  • geplaatst door bob besselink | 04 april 2012, 11:04,

    NH Hotel Zandvoort! Vanaf vandaag 4 april is de Segway Experience heel dichtbij. Segway Tours vanuit het centrum van Zandvoort. Zie de groene omgeving vanaf het groenste vervoermiddel onder begeleiding van een ervaren instructeur. Zelf uitvinden hoe de Segway “glide”kan natuurlijk ook. Bel voor beschikbaarheid 06-54791816, boeken doe je via segwaybooking.com

     

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*