Oui Oui Paris!

Door Laura | 13:17

Parijs, de stad van de liefde! Maar ook de grootste stad van Europa, bekend om zijn briljante geschiedenis, prachtige architectuur en vele winkel mogelijkheden. NH Hoteles heeft een aantal speciale must see’s voor jou uitgelicht.

De Eiffeltoren

Je moet er geweest zijn! Het is één van de bekendste wereldmonumenten, bekend van je oude geschiedenis boeken, tot romantische films op tv. Vanaf de top heb je het meest prachtige uitzicht over Parijs en het zijn zeker een paar kliekjes waard. Hoogtevrees? Neem een picknickmand mee en vertoef in de parken bij de Eiffeltoren. ‘Op z’n Frans’ is jouw picknickmand gevuld met vers stokbrood, Franse kaas en een lekkere fles wijn.

Rivier de Seine

Het is prachtig om langs deze rivier te wandelen. Met de vele souvenirskraampjes en straatartiesten is het een ervaring op zich. Ook een mogelijkheid is een boottocht, een mooie manier om te genieten van het uitzicht en de cultuur die de stad te bieden heeft.

Moulin Rouge

Ook benieuwd wat zich schuil houdt achter de rode molen? Neem een kijkje binnen het theater en bewonder de mooie kostuums en spectaculaire optredens. Let wel op: boek op tijd! De prijzen kunnen variëren, maar een glas champagne als welkomstdrankje is een leuke toevoeging. Met acrobaten, ventriloquisten (buikspreker) en danseressen wordt het een avond om nooit te vergeten.

Het Louvre

Een ontzettend groot museum waar je een of meerdere dagen in kunt ronddwalen. Met een overvloed aan kunst, is het een must om deze speciale plek te bezoeken. Toch niet heel veel tijd? Zorg er dan voor dat je in ieder geval even stopt bij de Mona Lisa. En mis de hoofdingang niet: de bekende Pyramide du Louvre, een indrukwekkende constructie van metaal en glas.

Versailles

Op slechts 15 km afstand vanParijs, is Versailles een bijzondere plek. De voormalige onofficiële hoofdstad van Frankrijk staat in verrassend contrast met Parijs. De uitgestrekte tuinen, het Kasteel van Versailles, de Tempel van de Liefde en de Royal Chapel  zijn rijk aan geschiedenis en zeker een bezoek waard.

 

 

 

 

 

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*