"De Nachtwacht" van Rembrandt van Rijn

Door | 9:59

Over de hele wereld zijn er veel bekende kunstschilders met schilderijen die wereldwijd beroemd zijn geworden, welke ook wel de meesterwerken worden genoemd. Bekende kunstschilders zoals Leonardo da Vinci, Jan van Eijck, Vincent van Gogh en ook Rembrandt van Rijn hebben prachtwerken geleverd.

Een van de bekendste schilderijen van Nederland is ongetwijfeld “De Nachtwacht ” van Rembrandt van Rijn. Rembrandt van Rijn heeft de Nachtwacht geschilderd tussen de jaren 1639 en 1642. Het schilderij staat voor een groepsportret van het schuttersgilde. Oorspronkelijk had het schilderij een andere naam ” De Compagnie van Kapitein Frans banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren”. Deze naam is veel te lang en heel moeilijk te onthouden waardoor het schilderij is genoemd naar ” de Nachtwacht”.

Nachtwacht

Het schilderij werd gemaakt in het huidige Amsterdam Nieuwe doelenstraat, waar nu NH Doelen is gevestigd. Het gedeelte waar het schilderij al die tijd heeft gehangen is nog steeds te bewonderen in dit hotel. Tijdens de verhuizing naar het stadshuis op de Dam in 1715 moest het schilderij ingekort worden, omdat deze niet door de deuren pasten, aan de zijkanten en de bovenkant is een strook weggehaald. Oorspronkelijk was het schilderij dus nog veel groter.

Het schilderijĀ  is te bewonderen in het Rijksmuseum op het museumplein.

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*