Een steentje bijdragen met Cork2Cork

Door | 15:57

Kurk

We hebben net weer een stap vooruit gezet in onze milieuvriendelijke strategie en onze geleidelijke invoering van de allernieuwste oplossingen voor milieuproblemen, via de lancering van het project ‘CORK2CORK’. Door samen te werken met Amorim, wereldleider op het gebied van kurkbedekking en -productie, zijn we van plan kurken te verzamelen en hergebruiken van de flessen die bij het bedrijf geopend worden, wat goed is voor ongeveer twee miljoen kurken per jaar.

Corticeira Amorim begon zijn activiteiten in de negentiende eeuw. Het is nu de grootste kurkproductverwerker ter wereld, met een omzet van ongeveer 450 miljoen euro in 103 landen. Ze maken deel uit van een gezamenlijke inspanning gericht op het behoud en beschermen van miljoenen kurkbomen in het Middellandse Zeegebied. Hun bijdrage aan juist gebruik van deze belangrijke bossen speelt een belangrijke rol bij het herstel van CO2, bij het behoud van biodiversiteit en het bestrijden van woestijnvorming. (www.amorim.com en www.corkfacts.com )

De bedoeling van het project, het eerste in zijn soort onder Europese hotelketens, is het recyclen van dit materiaal dat, wanneer teruggewonnen en opgewerkt, opnieuwkan worden gebruikt voorhet maken van bedekkingen en uitstekend isolerende materialen. Dit helpt de noodzaak tot kunstmatige verwarming en koeling in onze gebouwen terug te dringen. Er is berekend dat het aantal kurken dat per jaar naar verwachting zal worden teruggewonnen, genoeg is om twee verdiepingen van nieuwe of gerenoveerde hotels te produceren. Is dat niet verbazingwekkend? Dit gerecyclede kurk kan ook worden gebruikt om vele andere producten te produceren, zoals toepassingen in de vliegtuigindustrie, de mode of bij ecologische meubelindustrie├źn.

cork2cork-nh-hoteles

Luis Ortega, ons hoofd van Engineering en Environment zegt: “De betrokkenheid van NH Hoteles bij natuurlijke kurkproducten zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de bescherming van een van de 35 belangrijkste punten van biodiversiteit op de planeet”. In slechts een hectare kurkbomen in Portugal of Spanje vindt men meer dan 100 verschillende dier- en plantensoorten.

Ter aanvulling merkt Marcel Kies, Sales Manager bij Amorim Revestimientos op: “Kurk kan de beste bondgenoot zijn voor het ontwikkelen van een wereldwijde milieustrategie. Dit is omdat het op een groot aantal verschillende manieren kan worden hergebruikt of omdat het planten van kurkbomen bewezen heeft een sterke schild te vormen tegen verwoestijning van de omgeving en een belangrijke methode voor het vasthouden van CO2.” De kurkbomen in het westelijke deel van het Middellandse Zeegebied nemen bijna 12 miljoen ton CO2 per jaar op en zorgen volgens het WNF voor bijna 100.000 banen in de regio.

Enkele van de hotels die deelnemen aan dit project zijn het karakteristieke NH Berlin Alexanderplatz, NH Grand Hotel Krasnapolsky, Nhow Milano en NH Palacio de Tepa in Madrid. Dus wanneer je de volgende keer om een fles wijn vraagt bij de Estado Puro Tapas Bar, onthoud dan dat je door het recyclen van de kurk je ook een steentje bijdraagt aan het milieu.

Foto:  afbeelding 1 door Eugene

 

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*