DIY Vakantie Momentum: maak je eigen persoonlijke souvenir

Door Inge | 14:50

Heb jij een geweldige vakantie gehad en wil je jouw vakantieherinneringen op een speciale en persoonlijke manier bewaren? Wij hebben een leuke Do It Yourself tip voor je: simpel, chic en een origineel idee om je ervaring achteraf vast te leggen. Volg onderstaand stappenplan om jouw mooiste, leukste, grappigste en gelukkigste vakantieherinneringen te bewaren.

Stap 1 – Zoek of koop een grote glazen pot met deksel (een grote jampot of conservenpot). Zorg dat deze groot genoeg is om er een aantal spulletjes en foto’s of kaartjes in kwijt te kunnen en haal een eventueel etiket eraf. Een makkelijke manier om dit te doen is om de pot in een bodempje heet water te leggen en het papier eraf te weken. Eventuele achtergebleven lijmresten kun je vervolgens verwijderen met een beetje wasbenzine. Zorg dat je een pot hebt met een groot glad stuk glas waar je goed doorheen kunt kijken, dus niet een met teveel randjes en vormpjes in het glas. Het maakt niet uit of je pot rond of vierkant is.

Stap 2 – Verzamel je leukste vakantiefoto’s en zoek alle entreekaartjes, vliegtickets, ansichtkaarten, hotel doorkeys of reisbrochures die je nog hebt om jouw glazen pot te vullen. Ook leuk is om kleine spulletjes erin te stoppen die je terug doen denken aan je vakantie, zoals zand en schelpjes, of een klein souvenirtje of sleutelhanger die je op vakantie hebt gekocht.

Stap 3 – Richt je pot in. Begin eerst met de bodem. Leuk is om de bodem te bedekken met wat zand, of voeg wat kleur toe met gekleurde decoratieve steentjes. Deze zijn bij veel hobby winkels of winkels als Action en Xenos te koop. Bepaal vervolgens hoe je de indeling van de pot wilt gaan rangschikken. Gebruik grote foto’s of brochures als achtergrond voor de uitstalling in je pot, en zorg dat kleine spulletjes vooraan liggen zodat ze goed te zien zijn. Wil je kleine spulletjes wat hoger hangen of op een bepaalde manier in je pot zetten, dan kun je ze ook aan de achtergrond vastplakken. Pas wel op dat je niet teveel lijm hiervoor gebruikt of dat de plakband te zien is. Sluit de pot af met het deksel, of span met een elastiekje een vrolijk stukje stof om de bovenkant van de pot. Je kunt de deksel ook opleuken door er een mooie strik omheen te doen. En vergeet niet om erbij te zetten wanneer en waar deze vakantie was, dat is leuk om later terug te kijken.

Et voilà! Jouw Do-It-Yourself vakantie momentum is af.. 🙂

Deze blog is gemaakt met inspiratie van www.pinterest.com

 
  • geplaatst door Vakantie | 05 september 2013, 15:50,

    wow dat ziet er leuk uit, ga ik dit jaar zeker proberen om te maken. super.

     
  • geplaatst door Monica | 09 oktober 2014, 13:44,

    Vielen Dank. Das ist eine wunderbare Idee. Das kann man auch mit den Kindern machen und macht mehr Spaß. So eine “Erinnerung” schaffe ich.

     

Schreiben Sie einen Kommentar

Uw e-mailadres wordt nooit gepubliceerd noch gedeeld. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*